PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Mbi 2 milionë doza vaksine janë dhënë në Finlandë

,

Të enjten, 280 infeksione të reja me koronavirus u raportuan në Finlandë. Një total prej 88,078 infeksionesh janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i epidemisë.

Një vdekje e re e lidhur me koronavirusin u raportua të Enjten. Janë raportuar gjithsej 919 vdekje.

Të enjten, ishin 127 njerëz në spital për shkak të koronavirusit. Prej tyre, 27 ishin në njësitë e kujdesit intensiv, 68 në pavijonet e specializuara të spitaleve dhe 32 në repartet e kujdesit parësor.

Më shumë se 2 milion doza
Më shumë se dy milion doza të vaksinës janë dhënë tashmë, tha Taneli Puumalainen, Shefi i Departamentit në Ministrinë e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë, në një konferencë shtypi të enjten në mëngjes.

Sipas Puumalainen, për shkak të vonesave në sistemet e informacionit, shifra do të shfaqet në regjistrin e vaksinimit jo më vonë se të Premten.

Deri të enjten, 32.4 përqind e popullsisë kishin marrë dozën e parë.

Një total prej 5,374 rastesh të koronavirusit të modifikuar janë raportuar deri të Premten, nga të cilat 4521 janë në Mretërisë së Bashkuar, 852 të Afrikës së Jugut dhe 852 të Brazilit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *