PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Mbi 22 mijë të infektuar gjatë fundjavës

, ,

22,217 infeksione të reja koronavirusi janë diagnostikuar në Finlandë, sipas të dhënave nga Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien.

Pothuajse gjysma e infeksioneve janë zbuluar në zonën metropolitane të Helsinkit, ku janë gjetur pothuajse 12,000 infeksione të reja. Rreth 5000 prej tyre janë gjetur në Helsinki. Përafërsisht 2,000 infeksione të reja janë zbuluar si në Espoo ashtu edhe në Vantaa.

Numri i dytë më i madh i infeksioneve në rrethet spitalore është tani në Pirkanmaa, me pothuajse 2,000 infeksione.

Infeksionet e gjetura gjatë fundjavës përfshihen gjithashtu në raportimet e infeksioneve të ditës së hënë, ndryshe nga herët e tjera kur zakonisht raportohen çdo ditë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *