PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Mbingarkohet aeroporti i Helsinkit gjatë qershorit. Rezervoni më shumë kohë për check-in dhe kontrollet

, , ,

Aeroporti Helsinki-Vantaa është jashtëzakonisht i ngarkuar sot. Numri i pasagjerëve sot pasdite nga ora 14 deri në 18 është më i larti në historinë e aeroportit.

Madje numri i pasagjerëve i kalon rekordet e vitit 2019. thotë Finavia.

Kompania e aeroportit udhëzon pasagjerët që të rezervojnë mjaft kohë për check-in dhe lëshimin e bagazheve. Ju duhet të shpenzoni më shumë kohë nëse keni bagazh me vete.

Nëse po udhëtoni pa bagazh, duhet të bëni paraprakisht check in online. Në këtë rast, mund të shkoni drejtpërdrejt nga dera kryesore e terminalit deri te kontrolli i sigurisë. Ekzistojnë gjithashtu raste të mbingarkesës në kontrolle dhe duhet të lihet më shumë kohë se zakonisht edhe për këtë fazë.

Pika e kontrollit të sigurisë së aeroportit në Terminalin 1 është e hapur të premten më 10.6. nga ora 3 deri në 10.45 Kur kontrolli i sigurisë në Terminalin 1 është i mbyllur, klientëve të Lufthansa, SAS dhe Norwegian do t’u kërkohet të lëvizin në pikën e kontrollit të sigurisë në Terminalin 2 pas të kenë bërë check-in dhe dorëzimit të bagazheve të tyre.

Finavia parashikon se mbingarkesat do të vazhdojnë gjatë gjithë qershorit. Më e ngarkuar do të jetë në fundjavë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *