PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Më pak raste të reja, 44 % marrin dozën e parë

,

63 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, njoftoi sot Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL. Herën e fundit që kishte kaq pak infeksione ditore ishte në fund të Shtatorit 2020.

Deri më tani, në Finlandë janë diagnostikuar gjithsej 92,432 infeksione.

Rritja më e madhe e infeksioneve ishte në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa, ku u zbuluan 35 infeksione të reja.

Ndërkohë në mbarë vendin 44 përqind e popullsisë ka marrë dozën e parë të vaksinës koronare, sipas THL. Tani janë gjithsej 2,453,879 që kanë marrë dozën e parë të vaksinës.

Përafërsisht 484,000 njerëz kanë marrë të dyja dozat e vaksinës dhe përbëjnë 8.7% të popullsisë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *