PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Mësimi në distancë për të gjitha shkollat gjatë janarit?! Sindikata e mësuesve është PRO

, ,

Qëndrimet e qeverisë së kryeministres Sanna Marin lidhur me fillimin e shkollave ngrenë pikëpyetje të mëdha.

Shkollat ​​nisin që të hënën dhe linjat e qeverisë janë krejtësisht të ndryshme në trajtimin e koronavirusit, shkroi në Twitter deputetja e opozitës Mia Laiho, duke iu përgjigjur komenteve të Heljä Misukës, Drejtoreshë e Arsimit në Sindikatat e Arsimit OAJ.

Ministrja socialdemokrate e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë sugjeroi dje që shkollat ​​të kalojnë në mësim në distancë në fillim të semestrit pranveror. Megjithatë, në të njëjtën kohë, Ministrja e Arsimit Li Andersson e Partisë së Majtë shprehu publikisht rezervat e saj.

– Unë personalisht nuk e konsideroj të mundshme një situatë të tillë që të rriturit dhe të rinjtë të mund të shkojnë në bar për të pirë gjatë ditës, por fëmijët dhe të rinjtë nuk mund të shkojnë në shkollë për të studiuar në të njëjtën kohë, shpjegoi Andersson për MTV News.

Ministrja, gjithashtu, tha për Yle se propozimi duhet të diskutohet brenda qeverisë dhe mes ministrive. Ende nuk është marrë asnjë vendim. Kalimi në mësimin në distancë vendoset nga një grup pune i ministrave për koronavirusin, i kryesuar nga Krista Kiuru, Ministre për Familjen dhe Shërbimet Themelore. Sipas Yle, grupi mund të takohet tani të premten ose në fillim të javës së ardhshme. Shkollat ​​fillojnë në shumë rajone të hënën.

OAJ tashmë ka deklaruar se mbështet propozimin e STM.

– OAJ kërkon që vendimi për kalimin në mësimin në distancë në Finlandë për të gjithë janarin të merret sa më shpejt, njoftoi organizata.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *