PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Metropoli e Helsinkit kërkon që fëmijët e lindur pas 2003 të argëtohen pa kufizime

, ,

Grupi Koordinues i Zonës Metropolitane të Helsinkit i rekomandon Agjencisë Administrative Shtetërore Rajonale të Finlandës Jugore që aktivitetet argëtuese të mbikëqyrura për fëmijët dhe të rinjtë mund të vazhdojnë për të lindurit në 2003 dhe më të vegjël se kaq, pavarësisht nga mbylljet e shumta të objekteve sportive të brendshme.

Sipas vlerësimeve epidemiologjike të Departamentit të Shëndetësisë dhe Mirëqenies dhe qyteteve të Zonës Metropolitane të Helsinkit, aktualisht nuk ka nevojë të ndryshohet rekomandimi i mëparshëm për aktivitete rekreative për fëmijët dhe të rinjtë.

“Tek fëmijët, sëmundja e koronavirusit shumë rrallë shkakton simptoma të rënda ose nevojën për trajtim spitalor, dhe kufizimet për fëmijët do të ishin kryesisht për të mbrojtur të rriturit”, tha grupi në një deklaratë.

Megjithatë, Grupi Koordinues rekomandon që të gjitha aktivitetet rekreative në ambiente të mbyllura për të rriturit të pezullohen deri më 31 janar 2022.

Në takimin e tij, Grupi Koordinues i Koronavirusit në Zonën Metropolitane të Helsinkit përshkroi gjithashtu vazhdimin e rekomandimit të punës nga shtëpia dhe përdorimin e maskave. Grupi Koordinues vlerëson se është e justifikuar vazhdimi i rekomandimit për punën nga shtëpia dhe përdorimin e maskave në Zonën Metropolitane të Helsinkit deri më 13 shkurt.

Përveç kësaj, Grupi Koordinues i Korona vazhdon të rekomandojë shmangien e aktiviteteve dhe kufizimin e takimeve vetëm me njerëzit e afërt.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *