PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Metropoli i Helsinkit. Kufizimet të zgjaten edhe dy javë të tjera gjatë shkurtit

,

Kufizimet e koronavirusit duhet të vazhdojnë në zonën metropolitane të Helsinkit edhe për dy javë të tjera. Grupi koordinues për zonën metropolitane të Helsinkit e bëri këtë propozim në takimin e sotshëm. Vendimi përfundimtar për kufizimet merret nga Agjencia Rajonale Administrative Shtetërore e Finlandës Jugore (AVI). Aktualisht

Zgjerimi i kufizimeve justifikohet me faktin se numri i infeksioneve me korona vazhdon të rritet në të gjithë zonën metropolitane të Helsinkit dhe barra e kujdesit spitalor po shtohet përditë.

Ushtruesi i detyrës së presidentit të HUS, Distrikti Spitalor i Helsinkit dhe Uusimaa, Markku Mäkijärvi parashikoi të hënën që kufizimet do të duhet të vazhdojnë.

“Në fund të fundit, këto shifra dhe parashikime janë të tilla që do ta kisha ende të vështirë për të hequr kufizimet”.

Timo Aronkytö, Zëvendës Kryetar i Shërbimeve Sociale dhe Shëndetësore të Vantaa, i tha Helsingin Sanomat të hënën se ai nuk mendonte se do të kishte kuptim të vazhdonin kufizimet sikurse janë aktualisht.

“Kështu që do të doja që të mos vazhdonin në formën e tyre aktuale,” thotë ai, duke kërkuar një ashpërsim të tyre.

Aronkytö e mbështet pikëpamjen e tij në faktin se gjatë kufizimeve aktuale, “epidemia është trefishuar”.

Në spital në zonën e HUS-it aktualisht ndodhen gjithsej 347 pacientë me koronavirus.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *