PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Mielli i petullave në dyqanet e S-Market dhe K-Market me përmbajtje kancerogjene

,

Autoriteti i Financiar i Sigurisë Ushqimore thotë se Func Food Finlandia ka tërhequr miellin e petullave të shitura në dyqanet K dhe S, ndër vendet e tjera. Pluhuri i petullave belge është bërë duke përdorur miell psilium me një sasi të oksidit etilenit mbi kufirin ligjor.

Megjithëse nuk paraqet rrezik shëndetësor të menjëhershëm, produkti nuk duhet të përdoret pasi mund të rrisë rrezikun e kancerit me përdorim afatgjatë.

Tërheqja vlen për disa produkte që shkruajnë në pako: FAST Protein Pancake Mix banana toffee and FAST Protein Pancake Mix maple syrup.

Produktet janë në dispozicion në pako prej 50 gramë dhe 450 gramë.

– Ne i kërkojmë konsumatorëve që kanë blerë këto produkte të ndalojnë konsumimin e produkteve dhe të hedhin përmbajtjen e paketimit në mbetje bio, “thotë Func Food Finland në faqen e saj të internetit.

Nëse paketa bosh i kthehet kompanisë me informacionin e kontaktit dhe informacionin e llogarisë bankare, paratë do t’i kthehet klientit.

Tregtarët gjithashtu janë udhëzuar të heqin produktet menjëherë nga shitja. Përveç dyqaneve K dhe S, produktet kanë qenë në shitje në zinxhirin XXL.

Përdorimi i oksidit etilenit në mbrojtjen e bimëve është i ndaluar nga legjislacioni i BE-së. Për lëndët e para që vijnë nga jashtë BE-së, janë caktuar vlera të caktuara kufitare për masën në të cilën mbetjet e asaj substance mund të gjenden në ushqim.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *