PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Miniera e floririt e zhytur në borxhe. Arrestohet drejtori për krime financiare

, ,

Policia tha sot se hetimi i krimeve të dyshuara financiare në lidhje me minierën e arit Raahe po përparon.

Brian Wesson, ish-CEO i kompanisë minerare Otso Gold, u arrestua në Gjykatën e Qarkut Oulu më 3 dhjetor nën dyshimin për përvetësim të fondeve dhe mashtrim të rëndë me pagesat.

Dyshimi për përvetësim të madh ka qenë i bazuar në një grumbull shitjesh floriri, nga të cilat kompania nuk do të duhej kishte mbajtur për vete të ardhurat e siguruara nga shitja.

Sipas policisë, për rastin nuk ka asnjë bashkëpunim hetimor ndërkombëtar, të paktën për momentin.

Vështirësitë financiare të minierës së arit Raahe dhe dyshimet për akte kriminale të ish-CEO dolën në dritë në fillim të dhjetorit, kur Otso Gold paraqiti një kërkesë për ristrukturim të korporatës në Gjykatën e Qarkut Oulu dhe ish-CEO i kompanisë u arrestua me dyshimin për krime të rënda financiare.

Kompania ka një borxh prej dhjetëra milionë Euro, por drejtuesit e rinj kanë the¨në se duan të vazhdojnë të mbajnë në këmbë kompaninë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *