PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ministri i Ekonomisë kërkon heqjen e kufizimeve për restorantet

, ,

Ministri i Çështjeve Ekonomike Mika Lintilä i tha Ilta-Sanomat se kufizimet për restorantet duhet të hiqen gradualisht sa më shpejt të jetë e mundur.

– Kushtet për kufizime po zhduken vazhdimisht. Nëse disa objekte tani janë duke u hapur për publikun, atëherë ku është arsyeja për të mbajtur nën kufizime restorantet. Nuk ekziston më.

– Do të doja ta shihja të arrihet me një ritëm shumë të shpejtë tani. Çdo ditë që mjetet e jetesës së njerëzve kufizohen është e tepërt nëse nuk ka arsye shëndetësore për këtë, vazhdon Lintilä.

Për momentin, restorantet duhet të ndalojnë së piri në orën 17:00 dhe të mbyllin dyert e tyre në orën 18:00.

– Do të supozoja se mund të hapen në orën 10 të mëngjesit dhe të mbyllen në orën njëmbëdhjetë (23:00), i thotë Lintilä IS.

Sipas Lintilä, orët e hapjes së klubeve të natës dhe bareve karaoke që janë me rrezik më të lartë duhet të konsiderohen më në detaje.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *