PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ministri i Financave jep dorëheqjen. Ndryshime në qeveri

,

Partia e Qendrës njoftoi se javën e ardhshme, Matti Vanhanen do të heqë dorë nga posti i tij si ministër i Financave, sipas Rural Future. Siç pritej, Annika Saarikko, kryetare e Qendrës do të zërë vendin e tij. Vanhanen dhe Saarikko e konfirmuan këtë lajm në një intervistë të përbashkët me revistën.

Saarikko thotë se ai do të mbledhë organet vendimmarrëse të partisë të mërkurën e ardhshme. Në këtë mënyrë, ndryshimi i posteve mund të ndodhë në fund të javës.

Vanhanen e konsideron të natyrshëm momentin e dorëheqjes, në mënyrë që Saarikko të përfshihet menjëherë në përgatitjen e buxhetit të vitit të ardhshëm.

– Ishin dy momente natyrale të largimit. Ose vjeshtën e kaluar pas debatit për buxhetin ose tani pas debatit kornizë. Unë nuk e dija paraprakisht që vendimet për financimin e BE do të duhej të merreshin në të njëjtën kohë, tha Vanhanen.

Saarikko nuk do të zbulojë ende se kush do ta zëvendësojë Saarikko në postin e Ministrit të Shkencës dhe Kulturës. Sipas saj, çështja do të diskutohet në një takim të grupit parlamentar dhe kryesiisë së partisë të mërkurën.

Partia e Qendrës solli një krizë të thellë në radhët e qeverisë së koalicionit të majtë, kur diskutoheshin paketa e BE-së dhe politikat buxhetore.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *