PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ministria e Drejtësisë publikon afatet e reja për zgjedhjet lokale të shtyra

,

Të hënën, Ministria e Drejtësisë konfirmoi shtyrjen e zgjedhjeve lokale dhe publikoi afatet e reja të lidhura me këto zgjedhje.

Zgjedhjet komunale do të mbahen të Dielën, 13 Qershor 2021. Zgjedhjet, të planifikuara fillimisht për 18 Prill, u shtynë për shkak të epidemisë së koronavirusit, pasi shumica e sekretarëve të partive parlamentare vlerësuan se ishte një kohë më e sigurt.

Ligji përkatës u miratua në Parlament të Premten e kaluar.

Koha e votimit paraprak është tani më e gjatë se normalja, dy javë në Finlandë, pra nga 26 maj deri më 8 qershor. Komunat janë subvencionuar për kostot shtesë të zgjatjes së votimit paraprak.

Jashtë vendit, votimi paraprak është nga 2 në 5 qershor.

Listat e kandidatëve për zgjedhjet komunale të paraqitura më parë në Komisionet Zgjedhore janë akoma të vlefshme. Emrat mund të ndryshohen dhe aplikimet e reja të paraqiten deri më 4 maj.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *