PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ministria e Shëndetësisë: Kufizimet mund të hiqen pas mesit të shkurtit

, ,

Nëse situata epidemike e lejon, kufizimet mund të hiqen gradualisht pas mesit të shkurtit, thotë Pasi Pohjola, drejtor i strategjisë në Ministrinë e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë, në rishikimin e normës së interesit të së enjtes.

Në atë kohë mund të rivlerësohet edhe rifutja e pasaportës së koronavirusit. Shumë nga ekspertët kërkojnë të kalohet tek pasaporta e vaksinës.

Sipas Pahjola, është e rëndësishme të kujtojmë se kulmi i një pandemie mund të vijë në periudha të ndryshme në pjesë të ndryshme të vendit. Kjo duhet të merret parasysh edhe kur hiqen kufizimet.

Sipas Liisa-Maria Voipio-Pulk, ekspertja kryesore e Ministrisë së Shëndetësisë, situata epidemike po zbutet, ndër të tjera, për shkak të masave kufizuese.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *