PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ministrja e Arsimit kërkon publikisht heqjen e kufizimeve për kulturën dhe sportin

, , ,

Li Andersson, Ministre e Arsimit dhe kryetare e Aleancës së Majtë kërkoi sot publikisht se duhet të merret parasysh heqja më e shpejtë se sa pritet e kufizimeve në kulturë dhe sport.

Sipas saj, vlerësimi do të ishte aktual, për teatrot dhe koncertet me ndenjëse.

– Kufizimet për ngjarjet kulturore me rrezik të ulët duhet të hiqen sa më shpejt që të jetë e mundur nga pikëpamja e situatës epidemike, thotë Andersson në një deklaratë për shtyp.

– Institucionet kulturoe dhe argëtuese ka vepruar me përgjegjësi gjatë gjithë pandemisë dhe ka zhvilluar praktika efektive për të minimizuar rrezikun e infektimit. Tani politikëbërësit duhet të bëjnë pjesën e tyre për të mbajtur në këmbë industrinë kulturore të goditur rëndë dhe për të shmangur humbjet e vendeve të punës, vazhdon ai.

Sipas Andersson, e njëjta gjë vlen edhe për objektet sportive.

– Drejtësia dhe proporcionaliteti duhet të konsiderohen si një parim i qartë udhëzues në vlerësimin e tërësisë së kufizimeve.

Sipas Andersson, gjendja e kujdesit spitalor duhet të monitorohet nga afër kur merren parasysh kufizimet.

– Nëse kapaciteti kërcënon të tejkalohet, orari duhet të rivlerësohet.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *