PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Mjekët në Suedi. Koronavirusi është shndërruar në një grip të zakonshëm

, , ,

Në Suedi, disa ekspertë kanë bërë thirrje për një ndryshim në qëndrimin e përgjithshëm ndaj koronavirusit.

Efektet mbrojtëse të vaksinimeve dhe rastet e shumta të të sëmurëve, ilaçet e reja antivirale dhe një varianti më i butë i omikronit mendohet se e kanë afruar virusin me patogjenët sezonalë si gripi.

Profesor Johnny Ludvigsson i thotë Svenska Dagbladet se njerëzit duhet të ndalojnë së shikuari vdekjet e përditshme të koronavirusit.

– Gazeta ime lokale shkruan ende sa herë që sëmundja Covid-19 ka shkaktuar një vdekje të re. Por sa kanë vdekur nga viruset e tjera të gripit, pyet profesori.

AnnaSara Carnahan, një epidemiologe në Agjencinë Suedeze të Shëndetit Publik, ka një pikëpamje të ngjashme. Vendi ka vendosur të heqë të gjitha kufizimet e koronavirusit gjatë javës së ardhshme, megjithëse numri i pacientëve në spital dhe infeksionet janë ende të larta.

Koronavirusi pritet të hiqet nga lista e sëmundjeve ngjitëse në të ardhmen e afërt. Sipas Karin Tegmark Wisell, Drejtoreshë e Përgjithshme e Agjencisë së Shëndetit Publik, po bëhen përpjekje për të rritur më tej mbulimin e vaksinimit për të shmangur rastet e rënda të sëmundjes.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *