PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Moratoriumi në peshkim shpëton salmonin në lumin mes Finlandës dhe Norvegjisë

,

Një rënie katastrofike në popullsinë e salmonit bëri që autoritetet në Finlandë dhe Norvegji të vendosnin një ndalim të plotë të peshkimit të salmonit në lumin Teno, i cili kalon në të dy vendet, në fillim të këtij viti.

Instituti Kombëtar i Burimeve në Finlandë raporton se ndalimi ka rezultuar në dyfishimin e stokut të shumuar të salmonit në dy degë të lumit. Sidoqoftë, studiuesit thonë se sasia dhe speciet e salmonit që po rriten nuk janë ende në nivelin optimal.

Për më tepër, ndërsa kufizimet e peshkimit duket se kanë ndikuar pozitivisht në shtimin e salmonit, ato kanë pasur një efekt të dëmshëm në ekonominë dhe jetesën lokale.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *