PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

NATO do ndihmën e Finlandës në dialogun me Rusinë. Të premten, Niinistö në Kremlin

, , , ,

Presidenti i Finlandës Sauli Niinisto do të takohet me Presidentin rus Vladimir Putin gjatë një vizite pune në Moskë më vonë këtë javë.

Ata planifikojnë të diskutojnë marrëdhëniet dypalëshe midis Finlandës dhe Rusisë, së bashku me çështjet rajonale dhe ndërkombëtare në takimin e tyre të premten, sipas një deklarate nga zyra e Niinisto.

Kremlini konfirmoi gjithashtu planin e Niinisto.

Të dy u takuan për herë të fundit në gusht 2019, kur Putin udhëtoi për në Finlandë.

Nga të gjitha vendet e BE-së, Finlanda ndan kufirin më të gjatë me Rusinë.

Finlanda është një partner i ngushtë i NATO-s, por nuk është anëtare e aleancës.

Shefi i NATO-s në Helsinki

Gjatë një vizite me Niinisto në Helsinki të hënën, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg komentoi nevojën për të ulur tensionet midis bllokut dhe Rusisë.

Finlanda ka një mundësi për t’u përfshirë në dialog kuptimplotë me Rusinë, gjë që mund të ndihmojë gjithashtu NATO-n, tha Stoltenberg në një konferencë të përbashkët shtypi me Niinisto.

“Ne duhet të ulim tensionet, dhe veçanërisht kur kohët janë të vështira, si tani, është edhe më e rëndësishme të flasim me Rusinë”, tha Stoltenberg.

“Unë mirëpres gjithashtu faktin që Finlanda luan një rol në arritjen dhe është në gjendje të ketë një dialog kuptimplotë me Rusinë. Dhe kjo gjithashtu mund të ndihmojë NATO-n në angazhimin tonë me Rusinë.”

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *