PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

NATO stërvit trupat pranë kufirit rus. Standardet perëndimore varen nga siguria

, , ,

NATO po stërvitet në mënyrë aktive në Estoni kohët e fundit. Stërvitja më e fundit, e quajtur Bold Dragon, përfshin rreth 2,300 ushtarë nga disa vende të NATO-s, duke përfshirë Danimarkën, Francën dhe Britaninë.

Stërvitj e forcave të NATO-s në Estoni, po kryhet pak më shumë se njëqind kilometra larg kufirit rus.

“Kjo është arsyeja pse NATO është këtu”

Nënkoloneli Ru Streatfeild, i cili po shërben në Forcat Britanike të Mbrojtjes, thotë se trupat që ai drejton janë 100% të gatshme për të mbrojtur kufijtë e Evropës me “krenarinë e pafund”.

Megjithëse NATO-ja kuptohet si një aleancë politike dhe ushtarake, ajo është gjithashtu shumë e ndryshme, thotë ai.

– Vlerat liberale perëndimore, liria e fjalës. Fakti që mund të blesh një shtëpi ose një makinë, ato janë standarde perëndimore dhe varen nga siguria.

– Kjo është arsyeja pse NATO është këtu, thotë Streatfeild.

Sipas Streatfeild, trajnimi në Estoni ngjall një gamë të gjerë emocionesh tek forcat ushtarake pjesëmarrëse. Megjithatë, trajnimi është jashtëzakonisht i rëndësishëm, thanë ata.

– Është një kombinim i gëzimit, krenarisë, por edhe ankthit.

– Sa më gjatë të jesh në ushtri, aq më shumë kupton se ka gjithnjë e më shumë për të mësuar.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *