PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ndalim-qarkullimi ende në tryezën e qeverisë

,

Qeveria ështe mbledhur sot për të diskutuar propozimet për kufizimin e lëvizjes së qytetarëve, si një përpjekje për të frenuar përhapjen e pandemisë. Qeveria synon të bjerë dakord në një model që do të kishte një ndikim të rëndësishëm në frenimin e epidemisë, por që ishte në të njëjtën kohë sa më i shkurtër të ishte e mundur.

Qeveria është mbledhur sot pasdite në selinë e saj për të negociuar kufizime të mundshme të koronavirusit. Në praktikë, ka vetëm një gjë në rendin e ditës, diskutimi referues mbi kufizimet e lëvizjes.

Qeveria do të marrë një informacion mbi punën përgatitore të Zyrës së Kryeministrit për të kufizuar lëvizjen dhe do ta diskutojë atë. Në të kaluarën, çështja është diskutuar vetëm midis pesë krerëve të koalicionit qeverisës.

Sidoqoftë, ende nuk është synuar të merren vendime për një ndalim-qarkullim, pasi përgatitjet për këtë nuk janë ende të plota dhe situata nuk duket se është e nevojshme në këtë fazë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *