PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ndryshe nga opozita, 55 % mbështesin paketën e BE-së

,

Shumica e finlandezëve pranojnë paketën stimuluese të BE-së. Çështja është e qartë nga një sondazh i porositur nga Fondacioni për Zhvillimin e Pushtetit Lokal.

Në sondazh, 55 përqind e finlandezëve miratojnë paketën stimuluese të BE. 29 përqind e të anketuarve kundërshtojnë paketën. 17% nuk ​​mund të thoshin pozicionin e tyre në një drejtim ose në një tjetër.

Në të njëjtën kohë, 51 përqind e finlandezëve besojnë se paketa stimuluese do të dobësojë shumë ekonominë finlandeze. Dyzet e dy përqind e të anketuarve e shohin paketën e rimëkëmbjes si një transferim të kotë të të ardhurave në vendet e Evropës Jugore.

Finlandezët janë të ndarë kur u kërkohet pikëpamjet e tyre mbi përfitimet e paketës stimuluese për Finlandën. 39 përqind vlerësojnë se nga ringjallja e vendeve të Evropës Jugore do të përfitojnë gjithashtu edhe eksportet finlandeze. Përafërsisht i njëjti numër, pra 41 përqind e të anketuarve, e hedhin poshtë një supozim të tillë.

Partia e Koalicionit Kombëtar – Kokoomus dhe forcat e tjera politike në opozitë kanë paralajmëruar se nuk do t’a votojnë paketën e ndihmës në parlament.

Instrumenti i rimëkëmbjes së BE-së përfshin 750 miliardë euro në fonde për vendet anëtare.

Paketa do të sigurojë 390 miliardë euro në grante të drejtpërdrejta dhe 360 ​​miliardë Euro në kredi.

Finlanda do të paguajë rreth 6.6 miliardë euro në këtë paketë nga 2028-2058.

Detyrimi i Finlandës për kreditë e lehtësirave të rimëkëmbjes është afërsisht 6.1 miliardë euro.

Finlanda do të marrë rreth 2.7 miliardë euro në grante nga Facility Recovery. Shifra do të specifikohet më vonë.
Deri më tani, Finlanda nuk ka vendosur të aplikojë për një kredi nga instrumenti i rimëkëmbjes.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *