PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Në 6 zona spitalore nuk duhet maska në dyqan

, ,

Pas heqjes së rekomandimit të përdorimit të maskave në shumë shkolla të vendit, sektori i tregtisë me pakicë i Finlandës po lehtëson kufizimet e vendosura për të ngadalësuar përhapjen e virusit Covid-19. Federata Finlandeze e Tregtisë, një grup ombrellë mbarëkombëtar për shitësit me pakicë dhe shoqata Finlandeze e Tregtisë Ushqimore njoftuan të enjten se përdorimi i maskave në dyqane nuk duhet të jetë më i nevojshëm në zonat ku autoritetet kanë hequr rekomandimet për përdorimin e maskave në ambiente të mbyllura publike.

Sipas Federatës së Tregtisë, 15 nga 21 rrethet spitalore të vendit të mërkurën ende rekomanduan përdorimin e maskave në ambiente të brendshme siç janë dyqanet. Deri më tani, rekomandimet e maskave të brendshme janë hequr në vetëm gjashtë rrethe spitalore.

“Është e mundur të qetësohen praktikat e mbrojtjes nga koronavirusi, pasi mbulimi i vaksinave është përmirësuar, qeveria ka përditësuar strategjinë e saj hibride dhe autoritetet shëndetësore kanë lëshuar udhëzime të reja,” tha CEO i Federatës Tregtare, Mari Kiviniemi në një deklaratë për shtyp të enjten.

Në përputhje me Aktin e Sëmundjeve të Transmetueshme, dyqanet me pakicë janë ende të detyruara t’u ofrojnë klientëve pajisje dezinfektuese për duart në ambientet e tyre, t’u komunikojnë udhëzime sigurie klientëve dhe të vazhdojnë praktikat e përmirësuara të pastrimit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *