PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Në anglisht, Turqia ngatërrohej me gjeldeti. OKB e ndryshon: Jo më Turkey, por Türkiye

, ,

Organizata e Kombeve të Bashkuara miratoi zyrtarisht ndryshimin e emrit të Turqisë. Jo më Turkey por Türkiye në kontekstin ndërkombëtar.

OKB thotë se mori një vendim zyrtar shpejt pasi Turqia bëri një kërkesë zyrtare këtë javë.

Bëhet fjalë për fushatën e markës së vendit dhe pakënaqësia me emrin anglez Turkey, që do të thotë gjithashtu gjeldeti.

Kompania televizive shtetërore turke TRT tha se ndryshimi i emrit është i rëndësishëm veçanërisht në dimër, sepse, për shembull, në rezultatet e kërkimit të Google, shteti turk përzihet me vaktin kryesor të Darkës së Falenderimeve në Amerikë (Thanksgiving) , ku shërbehet një vakt gjeldeti.

Mund të ketë gjithashtu konfuzion edhe për vaktet e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri.

Sipas TRT, fjala ka kuptime të tjera të pakëndshme në anglisht, sipas fjalorit të Kembrixhit, si “dështim i madh” dhe “person budalla ose budalla”.

Fushata për ndryshimin e emrit filloi dhjetorin e kaluar.

“Made in Türkiye” është shtypur tashmë në produktet e eksportit turk dhe “Hello Türkiye” në fushatat turistike.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *