PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Në Finlandë, 55 % e popullsisë ka marrë dozën e parë të vaksinës

,

Në Finlandë, 55 përqind e popullsisë tani është vaksinuar, domethënë gati 3.07 milion njerëz.

Aktualisht, 15.2 përqind e popullsisë kanë marrë një dozë të dytë.

Vaksinimet tashmë kanë përparuar tek 16 deri në 19 vjeç. 12.6 për qind e grupmoshës së tyre kanë marrë vaksinën.

Ndër qytetet e mëdha, Lahti ka përqindjen më të lartë të vaksinmit, me 57.5 përqind tashmë të vaksinuar. Një mbulim prej më shumë se 56 përqind është arritur në Helsinki dhe Pori.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *