PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Në fund të majit, çertifikatat e vaksinimit merren on-line në Finlandë

,

Një çertifikatë kombëtare për vaksinën kundër koronavirusit do të prezantohet në fund të majit. Çertifikata përmban informacion në lidhje me vaksinat mjekësore të marra nga personi dhe mund të përdoren, për shembull, në pikat kufitare në ato vende të BE-së që pranojnë çertifikatën.

Çertifikata e koronavirusit është e lehtë për t’u marrë dhe paraqitur nga udhëtarët – dhe kjo mund ta bëjë më të lehtë udhëtimin që në muajin maj. Çdokush mund të paraqesë çertifikatën nga pajisja e tij e lëvizshme ose ta shtypë atë në letër. Çertifikata është falas.

Punonjësve të sektorit të shëndetësisë nuk do iu kërkohet të lëshojnë çertifikatën, pasi çertifikata gjenerohet automatikisht në shërbimin Omakanta.

Një çertifikatë e zakonshme e koronavirusit do të prezantohet në BE në korrik, duke përfshirë një çertifikatë për vaksinat koronare, një çertifikatë për një rezultat negativ të testit dhe një çertifikatë për sëmundjen e koronavirusit.

Shtetet anëtare të BE duhet së pari të miratojnë një rregullore mbi çertifikimin elektronik të koronavirusit.

Çertifikata kombëtare e Finlandës për vaksinat e koronavirusit do të kompletohet së pari, në maj, sepse zhvillimi dhe përfundimi i saj janë duke u zhvilluar, informon Kela. Informacioni në lidhje me vaksinat e dhëna mjekësore tashmë është në dispozicion nga shërbimi Kanta.

Është e lehtë për vendet e BE-së të lexojnë çertifikatat e koronavirusit të vizitorëve të huaj, kur ato janë uniforme në të gjithë BE-në. Vendeve u takon të vendosin se cilat çertifikata kërkohen për ata që hyjnë në vend dhe nëse kërkojnë, për shembull, një ose dy doza vaksine.

Sipas rregullores së BE, vendet anëtare duhet të pranojnë çertifikatën e përbashkët koronare të BE nëse shteti anëtar gjithashtu pranon çertifikata të tjera të ngjashme.

Çertifikata e koronavirusit në Finlandë do të mund të merret nga Omakanta, sepse është një mjedis i njohur dhe i sigurt për të shërbyer informacionin për qytetarët. Vitin e kaluar, Omakanta kishte 2.7 milion përdorues.

Omakanta është një shërbim në internet që është i vetmi në Finlandë për të shfaqur informacionin e kujdesit të regjistruar kudo në kujdesin shëndetësor dhe të ruajtur në shërbimin Kanta. Sidoqoftë, përdorimi i shërbimit nuk është i detyrueshëm.

Nëse nuk përdorni ose nuk jeni në gjendje të përdorni Omakanta, personi mund, nëse dëshiron, të marrë një Çertifikatë të Koronavirusit nga qendra që ia ka bërë vaksinimin. Edhe tani, një person mund të marrë një çertifikatë corona nga kujdesi shëndetësor nëse dëshiron.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *