PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Në kryeqytet, korona-pass nëse shkon në teatër, koncerte, stadium dhe kishë

, ,

Teatri Kombëtar ka vendosur që të dielën, me datë 28 nëntor të prezantojë pasaportën e koronavirusit. Arsyeja për këtë është se kufizimet e normës së interesit të Uusimaa do të ndryshojnë për restorantet që shërbejnë pije alkolike.

“Edhe ne nuk mund të hyjmë në teatër përveçse përmes restorantit,” thotë Päivi Isosaari, drejtore e Prodhimit e Teatrit Kombëtar.

Duke filluar nga e diela e ardhshme, Teatri Kombëtar do të jetë i aksesueshëm vetëm duke treguar një pasaportë korona dhe duke vërtetuar identitetin tuaj. Teatri inkurajon spektatorët të arrijnë për në shfaqje në kohën e duhur.

Sipas Isosaarit, pasaporta e koronës po përdoret gjerësisht në teatro të tjerë në zonën metropolitane të Helsinkit.

Prezantimi i pasaportës së koronavirusit tashmë është konfirmuar të paktën edhe nga Teatri Suedez, ku pasaporta duhet të jetë e disponueshme nga e hëna, 29 nëntor.

E-Kylmälä, drejtues i Q-Theater, thotë se të paktën Q-Theater nuk ka vendosur ende të prezantojë një pasaportë koronavirusi. Sipas Kylmälä, shfaqja e fundit ishte të mërkurën, më 24 nëntor.

“Megjithatë, ne kemi një rekomandim të fortë për të përdorur një maskë për fytyrën.”

Teatri i Qytetit të Helsinkit do të prezantojë sa më shpejt pasaportën e koronavirusit.

“Ne do të vendosim për pasaportën, sepse tani aktivitetet tona janë gjithashtu të kufizuara,” thotë drejtori i teatrit Kari Arffman.

Teatri i qytetit Espoo do të prezantojë gjithashtu një pasaportë korona, thotë Julia Pajunen, e cila është përgjegjëse për komunikimet e teatrit, me e-mail.

“Pasaporta do të prezantohet javën e ardhshme në shfaqjet në Sallën e Dritave të Veriut. Në rastin e Louhisal, situata është ende duke u sqaruar.”

Sipas Pajunen, dëshira është që pasaporta të përdoret edhe në shfaqjet e Louhisal.

“Megjithatë, nuk ka restorant në të njëjtën hapësirë, kështu që ligjërisht situata është e ndryshme nga hapësira në sallën e Dritave Veriore që ne menaxhojmë”.

Louhisali ndodhet në ambientet e Qendrës Kulturore Espoo, e cila është përgjegjësi e qytetit të Espoo.

Aleksi Malmberg, kurator i Orkestrës së Qytetit të Helsinkit, thotë se pasaporta do të prezantohet të hënën. Kërkohet nga të gjithë vizitorët në Sallën e Muzikës pas orës 17:00.

Korona Pass do të prezantohet edhe të dielën në Operan Kombëtare për të gjitha eventet dhe shfaqjet, duke filluar nga ora 17:00 për të gjithë 16-vjeçarët.

Pasaporta e koronës është certifikata e koronës së BE-së, e cila mund të shkarkohet nga Omakanta.

Certifikata e BE-së për koronën përmban tre certifikata të ndryshme: një certifikatë vaksinimi kundër koronës, një certifikatë e rezultatit të testit negativ të koronës dhe një certifikatë se ke kaluar sëmundjen e koronavirusit. Të tre certifikatat shërbejnë edhe si pasaportë korona.

Nëse një person që planifikon të shkojë në një teatër, koncert ose opera nuk ka një pasaportë të vlefshme korona, shpesh është e mundur të marrë paratë e tij mbrapsht.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *