PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Nëntori pati numrin më të madh të viktimave nga koronavirusi

, ,

Profesori i të drejtave të njeriut Martin Scheinin deklaron se nëntori ishte muaji më i keq i pandemisë në Finlandë, i matur nga numri i vdekjeve të shkaktuara nga sëmundja.

Sipas THL, Departamenti i Shëndetësisë dhe Mirëqenies raportoi se 220 vdekje nga koronavirusi u konfirmuan në nëntor, më shumë se në prill 2020, kur kishte 202 vdekje. Shifrat e dhjetorit nuk do të shfaqen në Regjistrin e Sëmundjeve Transmetuese deri disa javë më vonë në janar.

Sipas profesorit, nisja e ngadaltë e raundit të tretë të vaksinimit ka acaruar barrën e kujdesit spitalor të shkaktuar nga epidemia e dimrit.

– Nëntori 2021 shënoi goditjen më brutale të koronavirusit në Finlandë deri më sot: 220 vdekje. Arsyeja kryesore ishte vonesa në vaksinimin me dozën e tretë, shkruan në Twitter Martin Schein.

Në Britani, 57.5 për qind e atyre të moshës 12 vjeç e lart kanë marrë tashmë dozën e tretë, por në Finlandë vetëm 20.7 për qind. Sipas të dhënave të mbledhura nga Our World in Data, shifra korresponduese është 37% në Gjermani dhe 24% në Suedi.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *