PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Nesër, qeveria do të kalojë në nivelin 1 të kufizimeve

,

Qeveria do të vendosë nesër, të enjten, të lehtësojë kufizimet, duke hequr dorë nga masat e nivelit të dytë të pandemisë. Niveli një do të vendoset të hënën e ardhshme, sipas propozimit të Ministrisë së Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë.

Mbledhja e sotme e këshillit të ministrave u anulua, ndaj qeveria do të takohet nesër për të marrë vendimet. Ilta-Sanomat tha të hënën se kufizimet në restorante do të lehtësohen disi në të gjithë vendin.

Duke filluar nga e Enjta e Madhe (Helatorstai), e javës tjetër, në rajonet e Helsinkit dhe Uusimaa, Karelia Jugore, Päijät-Häme dhe Finlanda Jugperëndimore, restorantet do të lejohen të vazhdojnë të shërbejnë pije deri në orën 19:00, dhe pub-et deri në orën 6 pasdite. Restorantet duhet të mbyllin dyert e tyre një orë më pas.

Në zonat e Länsi-Pohja, Itä-Savo, Satakunta, Kanta-Häme, Kymenlaakso dhe Pirkanmaa., shërbimi i alkolit duhet të përfundojë në ora 10 të mbrëmjes, edhe për restorantet dhe pub-et, dhe restorantet duhet të mbyllin dyert e tyre në 11 pasdite.

Në zonat e Finlandës Qendrore, Ostrobothnia Jugore, Ostrobothnia Qendrore, Vaasa, Savonia Jugore, Savonia Veriore, Karelia Veriore, Ostrobothnia Veriore, Kainuu dhe Lapland shërbimi i alkolit mbaronte në restorante në mesnatë dhe dyert mbylleshin në orën një të natës.

Vendimi për të dalë nga niveli dy, nga ana tjetër, do të bëjë të mundur organizimin e aktiviteteve të vogla publike dhe private, duke marrë parasysh intervalet e sigurisë.

Rekomandimet për numrin e pjesëmarrësve në aktivitetet private dhe publike do të ndryshojnë, përkatësisht 20 për privatet dhe 50 për publiket, thotë Pasi Pohjola, Drejtor i Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *