PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Nga 11 maji pranohet edhe çertifikatë vaksinimi për të hyrë në Finlandë

,

Duke filluar nga muaji maj Finnair do të pranojë certifikatën e vaksinës për ata që mbërrijnë në Finlandë, në vend të testit të koronavirusit. Nga 11 maj, Finnair do të pranojë një certifikatë vaksine nga udhëtarët që vijnë në Finlandë në vend të një rezultati negativ të testit të koronavirusit ose një çertifikate mjekësore.

Vaksina duhet të merret të paktën 21 ditë para udhëtimit. Sipas Finnair, një dozë e vaksinës është e mjaftueshme për certifikim dhe mund të jetë cilado prej vaksinave të koronavirusit të aprovuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe Agjencia Evropiane e Barnave (EMA). Finnair pranon certifikata në anglisht, frëngjisht, gjermanisht, estonisht, suedisht, spanjisht, rusisht dhe italisht, por jo, për shembull, certifikata në finlandisht.

– Me rritjen e shpejtë të mbulimit të vaksinave në shumë vende, nga 11 maj 2021, ne gjithashtu do të pranojmë një certifikatë të vaksinës koronavirus, si një alternativë ndaj certifikatave të përmendura më parë. Kërkesa zbatohet për të gjithë pasagjerët, përfshirë shtetasit finlandezë që mbërrijnë në Finlandë, në të gjitha fluturimet ndërkombëtare të Finnair për në Finlandë. Kërkesa plotëson masat tona të tjera gjithëpërfshirëse të sigurisë shëndetësore, në një njoftim për shtyp të Finnair.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *