PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Nga e marta, restorantet mund të qëndrojnë hapur deri në ora 21.00

,

Qeveria vendosi të enjten se po lehtëson kufizimet e saj në funksionimin e restoranteve.

Restorantet që shesin kryesisht ushqime do të lejohen të shërbejnë deri në orën 20:00 dhe do të qëndrojnë të hapura deri në orën 21:00 që nga e marta e ardhshme, 1 shkurt. Megjithatë, restorantet që shesin kryesisht alkool, do të vazhdojnë t’u kërkohet të ndalojnë shërbimin deri në orën 17:00 dhe të mbyllen deri në orën 18:00.

Nuk u bënë ndryshime në kufizimet e kapacitetit dhe kërkesat e protokollit të higjienës së restoranteve, që do të thotë se restorantet e ushqimit do të duhet të kufizojnë numrin e klientëve në 75 për qind dhe restorantet e alkoolit në 50 për qind të kapacitetit të plotë.

Kufizimet do të rishikohen më vonë, në javën e dytë të shkurtit, sipas Hanna Sarkkinen (LA), Ministre e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *