PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Nga Finlanda në Japoni, niset treni një kilometër i gjatë

,

Në portin e Mussalo në Kotka, sot morën rrugën dy lokomotiva të mëdha të ndjekura nga një total prej 53 kontejnerësh të mëdhenj të destinuar mijëra milje drejt Japonisë dhe madje Singaporit.

Gjatësia e trenit është rreth një kilometër.

Kontejnerët përmbajnë një sasi të madhe kartoni për t’u përdorur në paketimin e ushqimeve, si edhe të produkteve të tjera industriale.

Treni i mallrave që niset nga Kotka kalon përmes pikës kufitare Vainikkala në Lappeenranta për në Rusi dhe nga atje do të udhëtojë 10,000 kilometra deri në Vladivostok, Rusi, në brigjet e Detit të Japonisë në bregun perëndimor të Paqësorit.

Në Vladivostok, kontejnerët do të transferohen në anije që do t’i transportojnë ato disa qindra kilometra në Japoni, Singapor dhe Korenë e Jugut.

Kompania e transportit Nurminen Logistics është duke e bërë rrugën e rregullt nga Kotka në Japoni. Treni tjetër do të niset në korrik dhe deri në fillim të tetorit, 20 trena janë nisur nga Kotka për në Japoni.

Për Kotkën, kjo është një ditë e shënuar, pasi për herë të parë nga këtu po niset tren për në Japoni. Më parë, trenat janë nisur nga Porti i Vuosaari i Helsinkit.

Rruga që do të hapet bazohet mbi të gjitha në nevojat e industrisë.

– Rruga nga Kotka përqendrohet veçanërisht në nevojat e industrisë së drurit, makinerive dhe industrisë kimike. Në Kotka, ne kemi terminalin tonë kimik, prandaj substancat e klasifikuara si të rrezikshme lëvizin gjithashtu përgjatë kësaj linje, thotë Marjut Linnajärvi, Drejtori i Shitjeve në Nurminen Logistics.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *