PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Nga nesër maskat me detyrim në trenat D, G, M, R, T dhe Z

,

Që nga e enjtja, 11 mars, Hekurudhat Shtetërore Finlandeze VR do të kërkojë që të gjithë udhëtarët në bordin e trenave të saj të mbajnë maska, me një përjashtim për individët që kanë kushte mjekësore që përjashtojnë përdorimin e tyre.

Kërkesa për maskë do të jetë në fuqi në të gjitha trenat VR në distanca të gjata dhe disa trena udhëtarësh (D, G, M, R, T dhe Z), të cilët operojnë midis Helsinkit dhe Lahti, Tampere dhe Lahti.

Sipas VR, sondazhi i fundit i klientëve tregoi se 65.5 përqind e të anketuarve ishin pro përdorimit të detyrueshëm të maskës nga pasagjerët. VR do të shtojë një kërkesë maske në kushtet e saj të shërbimit jo më vonë se në 11.3.

Sipas VR, udhëtarët që nuk mund të përdorin maska ​​për arsye të shëndetit personal do të jenë përsëri të mirëpritur në trenat e saj. Nuk do të kërkohet asnjë dokument nga mjeku.

Transporti Rajonal i Helsinkit, i cili operon trena udhëtarësh përveç shërbimeve VR të D, G, M, R, T dhe Z, thotë se po vazhdon të këshillojë udhëtarët të përdorin maska ​​në të gjithë transportin publik. Ai gjithashtu synon të rrisë shërbimet e tij të informacionit që lidhen me maskën në stacione dhe në automjetet e transportit publik.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *