PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Niinistö dhe sekretari i NATO-s: Shqetësimet e Turqisë duhen marrë seriozisht

, ,

Presidenti i Republikës Sauli Niinistö thotë se është i befasuar nga qëndrimi i Turqisë ndaj aplikimeve për anëtarësim në MATO të Finlandez dhe Suedisë. Këto komente presidenti i bëri gjatë një konferencë shtypi me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg në rezidencën e tij verore në Naantali.

Në fjalën e tij, Niinistö falënderoi Stoltenberg dhe NATO-n për kontaktet e tyre të ngushta gjatë procesit të aplikimit të pranverës në NATO. Ai e quan këtë proces historik.

– Besoj se ishte një triumf i demokracisë finlandeze. Së pari, qytetarët, partitë dhe politikanët, dhe së fundi, në bashkëpunim të ngushtë mes Parlamentit, qeverisë dhe meje, ramë dakord, thotë Niinistö.

Presidenti vëren se perspektiva e Turqisë duhet marrë seriozisht.

“Megjithatë, ne kemi dialog të mirë me NATO-n dhe Turqinë. Shpresohet se më në fund do të gjejmë një rezultat të kënaqshëm, thotë Niinistö.

Stoltenberg tha se anëtarësimi i Finlandës do të rriste sigurinë e përbashkët të NATO-s. Megjithatë, ai tha gjithashtu se shqetësimet e sigurisë së Turqisë duhet të adresohen.

“Për të marrë parasysh shqetësimet reale të Turqisë dhe për të ecur përpara me aplikimet për anëtarësim të Finlandës dhe Suedisë, stafi im do të rrisë dialogun e ngushtë me të tre palët”, thotë Stoltenberg.

 

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *