PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Opozita kundër heqjes së shpejtë të kufizimeve. Çdo dy orë koronavirusi po vret një finlandez

,

Deputetja e Partisë së Koalicionit Kombëtar – Kokoomus, Terhi Koulumies, pyet kryeministren Marin në Twitter pse kufizimet janë duke u hequr me kaq nxitim. Epidemia e koronavirusit në Finlandë tani është më e keq se asnjëherë më parë.

Koulumies i drejtohet kryeministres Sanna Marini

-Testimet praktikisht janë ndalur, barra për kujdesin shëndetësor është e lartë dhe trajtimi i rasteve me koronavirus po i heq burimet nga trajtimi i sëmundjeve të tjera dhe shkalla e vdekshmërisë është e lartë – çdo orë tjetër vdes dikush nga korona në Finlandë, liston deputetja, anëtare e Komisionit Parlamentar të Shëndetësisë.

Qeveria tha sot se kufizimet aktuale mund të hiqen më shpejt se sa ishte planifikuar.

7,009 infeksione të reja me koronavirus u diagnostikuan sot në Finlandë. Shuma e infeksioneve 14-ditore tani është 117,740. Një javë më parë ishte 116,498 dhe dy javë më parë ishte 101,860. Në spital janë gjithsej 682 pacientë me koronavirus.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *