PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Opozita – qeverisë: Zgjidh qëndrimin për reformën e BE-së

, ,

Kryetari i Partisë së Koalicionit, Petteri Orpo, po i kërkon qeverisë së kryeministres Sanna Marin (sd) të zgjedhë drejtimin e Finlandës për reformën e rregullave të Bashkimit ekonomik dhe monetar në BE. Sipas Orpo, qeveria është vendosur në pritje të drejtpërdrejtë të propozimit të Komisionit Europian, megjithëse duhet të kërkojë aktivisht të ndikojë në këtë çështje paraprakisht.

– Qeveria jonë nuk po punon. Marin është shprehur publikisht se Finlanda nuk ka qëndrim, por pritet propozimi i Komisionit. Nuk mund të shkojë kështu, thotë Orpo.

Marin ka thënë se Finlanda është në pritje të propozimit të Komisionit dhe do të vendosë qëndrimin e saj për të.

Për Orpo-n është e paqëndrueshme që ende nuk dihet në Parlament se cila është linja e Finlandës në debatin për kthimin në rregullat e Paktit të Stabilitetit dhe Rritjes së BE-së. Çështjet e BE-së do të jenë në sfond të mërkurën kur Parlamenti të diskutojë raportin e qeverisë së BE-së.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *