PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Palestrat mbyllen deri me 14 prill

,

Sot, e Mërkurë, Agjencia Rajonale e Administratës Shtetërore të Finlandës Jugore (AVI) ka urdhëruar mbylljen e ambienteve të përdorura për sporte, stërvitje, kohë të lirë dhe rekreacion.

Objektet do të mbyllen në rrethet spitalore të Karelias Jugore, Helsinkit dhe Uusimaa, Kanta-Häme dhe Päijät-Häme. Urdhri do të hyjë në fuqi nesër, 1 Prill dhe do të mbetet në fuqi deri më 14 Prill.

Vendimi do të mbyllë, ndër të tjera, të gjitha ambientet e mbyllura sportive të përdorura për sporte, sauna publike dhe pishina, si dhe terrenet sportive të mbyllura. Një listë më e hollësishme e vendeve që do të mbyllen mund të gjenden në faqen e internetit të Agjencisë Rajonale të Shtetit Administrativ.

Sidoqoftë, aktivitetet rekreative të mbikëqyrura për fëmijët e lindur në vitin 2008 dhe më të vegjël mund të vazhdojnë në këto ambiente. Mbyllja e lokaleve nuk vlen gjithashtu për sportet profesionale ose aktivitetet që i përkasin jetës private ose familjare.

Vendimi i Avi bazohet në Aktin 28.3 të Sëmundjeve Infektive. në ndryshimin e miratuar, i cili hoqi mundësinë e përdorimit të hapësirave të mbyllura nga maksimumi i dhjetë klientëve.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *