PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Parlamenti heq maskat. 85 % janë vaksinuar

, ,

Në sesionin e tij plenar, i cili filloi të martën pasdite, parlamenti u rikthye në një axhendë kryesisht normale kur shumica e masave kufizuese për koronavirusin u braktisën.

Për herë të parë që nga fillimi i kufizimeve të koronavirusit, deputetët ishin në gjendje të uleshin në vendet e tyre. Gjithashtu do të jetë e mundur që komitetet të takohen në dhomat e tyre në të ardhmen. Sidoqoftë, publiku ende nuk është pranuar të ndjekë nga afër seancat parlamentare dhe mundësia për të punuar në distancë do të vazhdojë edhe për dhjetë ditë të tjera.

Në fillim të seancës plenare, Nënkryetari Juho Eerola, i cili drejtoi seancën, njoftoi se Këshilli i Kryetarëve kishte vendosur një moment më herët që të mos zbatohej rekomandimi i mbajtjes së maskës në Parlament.

Disa deputetë hoqën maskat menjëherë, ndërsa të tjerët nuk e mbanin atë as para shpalljes. Shumica e deputetëve e vazhduan seancën pa maskë.

Rreth 85 përqind e parlamentarëve kanë marrë të dyja dozat e vaksinës.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *