PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Parlamenti: Restorantet, të mbyllura deri me 18 prill

,

Restorantet do të mbyllen deri më 18 prill, përveçse shërbimeve me porosi. Parlamenti i mbledhur jashtë radhe në seancën e tij plenare vendosi sot të zgjasë mbylljen e restoranteve edhe me tre javë të tjera, pasi dita e sotme ishte vendosur më herët si kufiri i lejuar për kufizimin e aktivitetit të tyre për shkak të pandemisë.

Sot në mbrëmje, Qeveria do të nxjerrë një dekret të veçantë se cilat rajone do të preken nga mbyllja e restoranteve. Parimi kryesor ka qenë që restorantet të mbahen të mbyllura për klientët në provinca që janë në proces të përhapjes ose përshpejtimit të epidemisë së koronës.

Sipas informacionit paraprak të marrë nga STT, situata e kufizimeve të shërbimeve të restorantit mbetet e pandryshuar në pjesën më të madhe të vendit.

Fjalimet e opozitës kritikuan në veçanti faktin që të gjithë restorantet e baret përfshihen në të njëjtën kategori, nga restorantet e drekës te baret e karaoke dhe klubet e natës.

Opozita bëri thirrje gjithashtu për një ulje të TVSH-së në restorante dhe një shënjestrim rajonal të mbylljeve, si dhe një plan dalje dhe subvencione për sektorin.

Fjalimet e opozitës gjithashtu vunë në dyshim edhe vendimin për mbylljen e plotë të restoranteve të Lapland. Zgjidhja duhej të ishte hapja e tarracave të restoranteve dhe respektimi i distancave të sigurisë.

Ndalimi aktual i restorantit është i vlefshëm deri më sot. Prandaj, vendimi për ligjin duhej të merrej sot në mënyrë që mbyllja të vazhdonte pa pushime.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *