PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Pasaporta e vaksinës e detyrueshme qysh këtë fundjavë?!

, ,

Propozimi për të ndryshuar Ligjin për Sëmundjet Ngjitëse mundëson futjen në përdorim të pasaportës së vaksinimit. Nëse Parlamenti i jep vulën përfundimtare projektligjit të premten, pasaporta do të duhet të përdoret që në fundjavë.

Pasaporta e koronavirusit do të zbatohet për ata mbi 16 vjeç. Do të përdoret kryesisht në restorante dhe klube nate në fazën e përhapjes, ku do të bënte të mundur mbajtjen e dyerve të hapura për më gjatë.

Përveç zonës metropolitane të Helsinkit, faza e përhapjes është e vlefshme në Päijät-Häme dhe në jugperëndim të Finlandës. Ekzistojnë gjithashtu kufizime të normës së interesit në Ostrobothnia dhe Satakunta.

Këto restorante mund të jenë të hapura nga 05:00 deri në 01:00 dhe pijet lejohen nga 09:00 deri në 00:00.

Mara, sindikata që përfaqëson shërbimet e udhëtimit dhe restorantit, vlerëson paraprakisht se klubet e natës në veçanti janë të interesuar për pasaportën. Kufizimet koronare kanë fundosur biznesin e klubeve të natës, të cilat kanë parë falimentime dhe mbyllje.

 

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *