PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Përfundoi lejen e lindjes. Ohisalo rikthehet në krye të partisë dhe emërohet ministre e Mjedisit dhe Klimës

,

Maria Ohisalo, kryetare e Partisë së Gjelbërt do të emërohet sot Ministre e Mjedisit dhe Klimës.

Ministrja aktuale për Mjedisin dhe Klimën, Emma Kari, nga e njëjta parti, paraqiti dorëheqjen e saj. Ndryshimi i ministreve do të bëhet pasditen e sotme në prezantimin e Presidentit.

Ohisalo dha dorëheqjen e saj dhjetorin e kaluar për shkak të lejes së lindjes. Në atë kohë ajo shërbeu si ministre e Brendshme.

Partia e Gjelbërt gjatë kësaj kohe ështe drejtuar nga nënkryetarja Iiris Suomela.

Ohisalo ka thënë se është veçanërisht i kënaqur me ligjin e ri të klimës, i cili u miratua nga Parlamenti në fund të majit. Në vjeshtë pritet që Ministria e Mjedisit të përgatisë edhe ligjin e dytë për mbrojtjen e klimës.

Ohisalo ka shpresuar gjithashtu për një mbështetje shumë më të mirë për partinë e tij, të Gjelbrit. Sipas saj, mbështetja duhet të jetë së paku në nivelin e zgjedhjeve të mëparshme parlamentare, dy pikë përqindje më e lartë se shifrat aktuale të gjetura nga sondazhet e Gallup.

Ohisalo u shtua me vajzë pak orë para përfundimit të vitit 2021. Vajza quhet Ada. Ohisalo dhe burri i saj Miika Johansson u njohën 7 vjet më parë përmes aplikacionit Tinder.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *