PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Përgatituni për vonesat. Sot, trenat A dhe K qarkullojnë më rrallë se zakonsisht

,

Trafiku i trenave do të reduktohet sot, të premten, për shkak të reshjeve të mëdha të borës, njoftoi Fintraffic.

Fintraffic, Agjencia Finlandeze e Hekurudhave, HSL dhe VR kanë vendosur së bashku të prezantojnë frekuenca të reduktuara të premten, 4 shkurt 2022 në trafikun e udhëtarëve në zonën metropolitane të Helsinkit.

Kjo do të thotë që të gjithë trenat A dhe K-trenat lëvizin në intervale prej 20 minutash. Të gjithë trenat e tjerë të udhëtarëve qarkullojnë në intervale normale. Në trafikun në distanca të gjata dhe të mallrave, nisjet nuk reduktohen paraprakisht.

Reshjet e borës vazhdojnë dhe reshje të mëdha bore parashikohen të premten në jug të Finlandës. Ka një stuhi pothuajse të njëjtë me stuhinë Valtteri të javës së shkuar.

Sipas Administratës Finlandeze të Hekurudhave, bora dhe ngrica mund të përkeqësojnë më tej situatën dhe të shkaktojnë sfida për shinat, heqjen e borës në platformat e stacioneve dhe flotën e trenave.

Reduktimi i trafikut do të japë kohë shtesë, ndër të tjera, për mirëmbajtjen e hekurudhave.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *