PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Përkeqësohen statistikat: 856 të infektuar

,

856 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies. 770 raste të reja u raportuan dje dhe 804 të enjten. Deri më tani në Finlandë janë diagnostikuar më shumë se 71,100 infeksione të koronavirusit.

Gati 9,600 infeksione janë raportuar në dy javët e kaluara, 1,300 më shumë se në 14 ditët e mëparshme.

Shkalla e incidencës së koronavirusit tani është më shumë se 167 infeksione në dy javë për 100,000 banorë në të gjithë vendin.

Incidenca më e lartë është në rrethet spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa (Hus), ku numri është pothuajse 338. Incidenca më e ulët është në Ostrobothnia Qendrore, ku ka 13 infeksione në dy javë për njëqind mijë banorë.

Një total prej më shumë se 21,100 infeksionesh janë raportuar nga lokalitetet në Helsinki. Numri i infeksioneve në Vantaa tani është pothuajse 8,200 dhe në Espoo gati 6,900.

Një total prej më shumë se 36.200 raste janë diagnostikuar në tre qytetet e mëdha në zonën metropolitane të Helsinkit, që është më shumë se gjysma e numrit të përgjithshëm të infeksioneve në Finlandë.

Një total prej 3.76 milion testesh të Covid 19 janë kryer në vend deri më tani.

THL njoftoi të Shtunën se 724,000 njerëz në Finlandë kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit. Numri u rrit me më shumë se 23,000 nga e Premtja. Janë më shumë se 87,500 njerëz që kanë marrë dozën e dytë të vaksinës.

Numri i vdekjeve të lidhura me koronavirusin nuk azhurnohet gjatë fundjavave. Deri të Premten, një total prej 805 vdekjesh ishin raportuar. Sot janë 271 pacientë në kujdesin spitalor, nga të cilët 55 në gjendje më të rënduar dhe po trajtohen në repartet e kujdesit intensiv.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *