PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Përvjetori i Pavarësisë së Finlandës. Parada e ushtrisë do të mbahet në Lahti

,

Forcat finlandeze të mbrojtjes do të mbajnë një paradë kombëtare në qytetin e Lahtit për të shënuar Ditën e Pavarësisë më 6 dhjetor, thuhet në një njoftim zyrtar për shtyp.

Forcat e Mbrojtjes vitin e kaluar e anulluan paradën e Ditës së Pavarësisë të planifikuar në Pori për shkak të koronavirusit.

Parada do të përfshijë trupa nga të gjitha divizionet, nga Universiteti i Mbrojtjes Kombëtare, Rojet Kufitare Finlandeze dhe organizatat e veteranëve dhe të mbrojtjes kombëtare me një forcë totale prej rreth 1,300 personash, 55 automjete dhe 14 avionë, si dhe një detashment kalorësie të trashëgimisë të Shoqatës së Kavalerisë, Guild Dragoon dhe Shoqatës së Kavalerisë së Rajonit Tampere. .

Në qiell do të fluturojnë helikopterë transporti të Ushtrisë Finlandeze NH90 dhe helikopterë të lehtë Hughes MD500, si dhe avionët F/A-18 Hornet dhe Hawk.

Qytetarët janë të mirëpritur të vëzhgojnë paradën , por u kërkohet të ndjekin udhëzimet e autoritetit shëndetësor rajonal në lidhje me aktivitetet publike, si dhe praktikat e sigurta shëndetësore të përshtatshme për situatën, sikurse është rekomandimi për mbajtjen e maskave.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *