PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Pothuajse 6 mijë të infektuar

, ,

5,979 infeksione të reja me korona janë diagnostikuar në Finlandë të enjten, thotë Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL).

Gjatë gjithë epidemisë janë raportuar 295,601 infeksione.

Incidenca e rasteve gjatë dy javëve të fundit të ndjekjes (20 dhjetor deri më 2 janar) është 1,115 raste për 100 mijë banorë.

Për shkak të koronavirusit, aktualisht janë 469 pacientë në spital në Finlandë. Prej tyre, 239 janë në pavijonet e kujdesit special, 183 në kujdesin parësor dhe 47 në terapi intensive.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *