PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Presidenti i Ukrainës: Zjarri në termocentralin bërthamor, rezultat i bombardimeve ruse

, ,

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelenskyi, akuzoi Rusinë për goditje të qëllimshme në termocentralin bërthamor të Zaporizhia në Facebook herët të premten në mëngjes, pasi një zjarr shpërtheu në termocentral si rezultat i bombardimeve të forta nga forcat ruse.

– Ata e dinë se çfarë po qëllojnë. Ata janë të përgatitur për këtë, thotë përditësimi.

Zjarri u shua rreth orës 6:30 dhe termocentrali nuk është në punë. Autoritetet ukrainase kanë thënë se termocentrali nuk ka pësuar dëmtime kritike dhe nivelet e rrezatimit janë aktualisht normale, sipas CNN. Zelenskyi i konsideron veprimet e Rusisë shumë të rrezikshme.

– Fakti që Rusia nisi një sulm ndaj centralit është në vetvete një akt shumë i rrezikshëm dhe mund të shkaktojë një katastrofë të mundshme. Në Ukrainë ka 15 reaktorë bërthamorë. Nëse njëra prej tyre shpërthen, është fundi për të gjithë, është fundi i Evropës.

Zelenskyi thekson se asnjë vend tjetër përveç Rusisë nuk ka ndezur ndonjëherë reaktorë bërthamorë.

“Për herë të parë, për herë të parë në histori,” tha ai, duke u kërkuar udhëheqësve evropianë “të zgjohen tani” dhe të ndalojnë trupat ruse përpara se kjo të bëhet një fatkeqësi bërthamore.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *