PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Presidenti i vaksinave Pfizer flet për të ardhmen e koronavirusit

, ,

Albert Bourla, Presidenti i Pfizer Pharmaceuticals, beson se vala aktuale e omicron është forma e fundit e koronavirusit që kërkon kontroll të gjerë. Kështu u shpreh ai për median izraelite “The Times of Israel”.

Bourla thotë se kjo është e mundur me vaksina dhe medikamente të reja. Megjithatë, sipas Bourla, ka shumë të ngjarë që koronavirusi të vazhdojë të qarkullojë në botë për disa vite.

Ai dha një intervistë për BFM TV francez, kur njoftoi paketën e investimeve të kompanisë farmaceutike në Francë.

Bourla vlerësoi efektivitetin dhe sigurinë e vaksinave. Ai thotë se njerëzit kanë ende nevojë për vaksina përforcuese.

Është e rëndësishme që njerëzit të marrin tre doza të vaksinës së koronavirusit Pfizer. Njerëzit ka të ngjarë të kenë nevojë për këto vaksina përforcuese çdo vit, ndërsa njerëzit me imunitet të kompromentuar mund të kenë nevojë për ato çdo katër muaj.

Sipas Albert Bourla, ilaçi i koronavirusit i zhvilluar nga pilulat Paxlovid, të cilin ai e quajti një “ndryshues i lojës”, ndryshon gjithçka. Pilula mund të përdoret për të parandaluar në mënyrë efektive zhvillimin e një forme serioze të sëmundjes.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *