PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Prokuroria kërkon dënimin e deputetes kristiane. Përbuzi homoseksualët

, ,

Shkrimet dhe fjalimet e deputetes demokristiane Päivi Räsänen mbi homoseksualitetin janë shqyrtuar sot në Gjykatën e Qarkut të Helsinkit.

Prokurorët kërkuan një gjobë prej 120 ditësh ndaj Räsänen për tre raste të nxitjes së urrejtjes kundër grupeve etnike. Gjoba ka vlerën e të ardhurave që Räsänen merr për 120 ditë pune.

Akuzat kanë të bëjnë me tre deklarata të ndryshme nga Räsänen. Prokurori tha se deklaratat e Räsänen ka të ngjarë të shkaktojnë intolerancë, përbuzje dhe urrejtje ndaj homoseksualëve.

Räsänen konsideron se akuzat cenojnë lirinë e tij të fjalës dhe fesë. Përballë gjykatës, Shoqata për Lirinë e Shprehjes dhe Fesë po organizon një demonstratë mbështetëse për Räsänen dhe Juhana Pohjolan e Fondacionit Lutheran, e cila po ndiqet penalisht bashkë me të. Mediat e huaja të krishtera po e ndjekin nga afër, pasi gjatë procesit të Prokurorisë është organizuar edhe një fushatë ndërkombëtare në emër të Räsänen.

Një nga akuzat e Räsänen ka të bëjë me një pamflet të botuar në 2004. Zoti i krijoi ato si burrë dhe grua. Dy të tjerat kanë të bëjnë me një koment të shkruar nga Räsänen dhe një intervistë radiofonike me Yle Puhe.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *