PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Publikohet sondazhi, një muaj para zgjedhjeve rajonale

,

Një muaj para zgjedhjeve rajonale, forcat politike finlandeze duket se ruajnë pothuajse të njëjtin nivel mbështetje tek votuesit e tyre.

Partia e Koalicionit është ende partia më popullore e Finlandës me 21.4 përqind mbështetje, thotë një sondazh i opinionit i porositur nga Helsingin Sanomat.

Partia opozitare, Partia e Koalicionit, pasohet nga Partia e Kryeministrit SDP (19.3%) dhe Finlandezët e Vërtetë (17.5%).

Nga tre partitë kryesore, sipas gazetës, vetëm mbështetja e Partisë së Koalicionit ishte rritur lehtë. Mbështetja e SDP-së dhe Finlandezëve të,Vërtetë nga ana tjetër, kishte rënë paksa. Mbështetja për këtë të fundit ra me gjysmë pikë përqindjeje. Sondazhi u krye nga Kantar TNS.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *