PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Punëtorët e ndërtimit të vaksinohen. Sindikata kërkon vendosjen e pasaportës së koronavirusit

,

Konfederata Finlandeze e Industrive të Ndërtimit kërkon që përdorimi i pasaportës së koronavirusit duhet të shtrihet edhe në sektorin e ndërtimit. Për momentin, legjislacioni e pengon.

Drejtori i Tregut të Punës në RT, Kim Kaskiaro e justifikon pretendimin me situatën e zgjatur të epidemisë së koronavirusit dhe mbulimin e pamjaftueshëm të punonjësve me vaksina.

– Nevojitet veprim për të luftuar epideminë, për të rritur mbulimin me vaksina dhe për të siguruar funksionimin e sigurt të kantiereve të ndërtimit. Mënyra më e mirë për të arritur këto qëllime është të kushtëzoni pranimin për të punuar në terren me një pasaportë koronavirus, dmth një deklaratë të një serie të plotë vaksinash, një rezultat negativ të testit ose një certifikatë që e kanë kaluar infeksionin, thotë Kaskiaro në një deklaratë.

Industria e ndërtimit punëson disa dhjetëra mijëra punëtorë të huaj. Shumica e tyre vijnë në Finlandë nga vendet baltike, ku, aktualisht, situata e koronavirusit është shumë e keqe.

Situata është problematike për industrinë e ndërtimit. Nga njëra anë, industria e ndërtimit është e varur nga fuqia punëtore e huaj, nga ana tjetër, puna e huaj kërcënon punën e sigurt të kantiereve.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *