PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qeveria: Kufizimet në kufi, deri në mes të qershorit

,

Qeveria ka vendosur që kufizimet në trafikun ndërkufitar do të hiqen vetëm për banorët e komuniteteve kufitare midis Finlandës dhe Norvegjisë. Aktualisht, qeveria do të vazhdojë të kufizojë hyrjen deri në mes të qershorit.

Sipas qeverisë, pandemia e koronavirusit vazhdon të jetë e pranishme dhe nuk është ende koha për të lehtësuar kufizimet. Prandaj, si për të parandaluar përhapjen e varianteve virale, kontrollet e kufijve të brendshëm dhe kufizimet në trafikun e kufijve të jashtëm do të vazhdojnë.

Trafiku i kufirit të brendshëm nënkupton trafikun midis Finlandës dhe vendeve të tjera që i përkasin zonës Shengen.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *