PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qeveria lehtëson kufizimet. Rishikime me 21 qershor

,

Qeveria ka njoftuar një lehtësim të mëtejshëm të kufizimeve në bare dhe restorante ndërsa situata e koronavirusit të Finlandës vazhdon të qetësohet.

Udhëzimet e fundit do të nënkuptojnë lejimin e të kënduarit të karaoke, një argëtim popullor finlandez, në bare dhe restorante të vendosura në rajone që konsiderohen të jenë në fazën fileestare ose në fazën e përshpejtimit të pandemisë.

Sidoqoftë, masat e reja lejojnë vetëm një orë shtesë të kohës së pirjes në zonat që konsiderohen se janë në fazën e transmetimit të komunitetit të pandemisë, dhe koha e mbylljes në rajonet e fazës së përshpejtimit mbetet e njëjtë.

Kjo do të thotë që restorantet në Kanta-Häme, Päijät-Häme dhe Uusimaa tani duhet të ndalojnë së shërbyeri alkool në 20:00 dhe të mbyllin dyert e tyre në 21:00, ndërsa baret në këto rajone do të mbyllen në 19:00 dhe do të ndalojnë së shërbyeri në 18:00, ose një orë më vonë sesa nën rregulloret e mëparshme.

Kufizimet në hapjen dhe shërbimin e orëve në rajonet Ostrobothnia Qendrore, Kymenlaakso, Pirkanmaa dhe Finlanda Jugperëndimore mbeten të njëjtat: mbyllja në ora 11:00 dhe ndalimi i shërbimit në ora 10:00.

Baret dhe restorantet në pjesën tjetër të vendit, ose rajonet që konsiderohen të jenë në fazën fillestare, do të lejohen të qëndrojnë të hapur deri në orën 2 të mëngjesit dhe të ndalojnë së shërbyeri alkool në 1 të mëngjesit.

Ndryshimet do të hyjnë në fuqi nga e Mërkura, 9 Qershor.

Organizimi i ngjarjeve bëhet më i lehtë në rajonet e fazës fillestare

Një ndryshim i madh për rajonet në fazën fillestare të pandemisë është delimitimi i kufirit të numrin e njerëzve të lejuar të ulen në ambjentet e jashtme, të tilla si tarraca, të cilat do të përmirësojnë shanset e organizimit të ngjarjeve publike pasi baret dhe restorantet mund të shërbejnë një numër më të madh klientësh.

Grupi ministror i qeverisë i ngarkuar me rishikimin rregullisht të kufizimeve gjithashtu vuri në dukje se një rishikim i gjerë i përgjithshëm i kufizimeve do të pasojë në javën që fillon me 21 qershor.

Nëse situata pandemike lehtësohet më tej, kjo mund të çojë në heqjen e më shumë kufizimeve, tha grupi.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *